C1 kortti vai B kortti

“Miksi C 1 kortti, kun meillä vain on B kortteja perheessä?” on aika tavallinen kysymys.

(C1 oikeuttaa pienkuorma-auton ajoon, B oikeuttaa henkilö- ja pakettiauton ajoon).

Yritän tässä valaista asiaa:

B kortilla ajaessa auto saa painaa maximissaan 3500kg, hevosineen, tavaroineen, ihmisineen, kisakaappineen.

Kun auto tyhjänä painaa 2700-3000 kg (jos se on rakennettu tukevaksi ja turvalliseksi) niin kantavuutta jää 800-500 kg, mikä on liian vähän kahdelle hevoselle ja viidelle ihmiselle. Se on liian vähän, vaikka auto olisi rekisteröity vain kolmelle ihmiselle.

B kortillisille autoille tulee myös autovero joka nostaa auton hintaa. Ruotsissa ja Eestissä ei ole vastaavaa veroa ja siksi joskus mietitään miksi B kortilliset ovat halvempia siellä. Tämän takia Piccola Oy korottaa aina 2 hevosen Theault autot pienkuorma-autoiksi jolloin kokonaispaino (merkistä ja hevosvoimista riippuen) nousee 4000 – 4250 kilogrammaan. Näin kantavuus (se mitä saa autoon lastata) nousee 1200 – 1550 kilogrammaan eikä autoveroa tule kun autosta tulee pienkuorkki.

Nykyään monessa Euroopan maassa saattaa ratsiassa joutua tien päällä vaa’alle, ja matka katkeaa siihen jos/kun on ylipainoa! Kannattaa siis vakavasti harkita, asettaako itsensä sellaisen vaaran että näin käy.

C 1 kortti on helppo suorittaa (5 ajokertaa ja kaikki voi suorittaa vaikka peräkkäin)

Tarjouksemme: Jos hankitte Piccola Oy:n kautta uuden 2 hevosen auton niin kustannamme kahdelle ihmiselle samasta perheestä tai tallista ajokortin korotuksen B-luokasta C 1-luokkaan.

Teidän tulee ainoastaan suorittaa itse kortti.

Yhteystiedot

Soittakaa, tiedustelkaa ja tulkaa käymään

Toimisto

Päivöläntie 507, 10140 Päivölä

Facebook