Piccolan historia:

Piccola on perustettu v 1994 ja nimi juontoo eräästä Gunssanin hevosista. Piccola oli pippurinen tamma, jolla Gunssan (Kivelä) saavutti Suomen mestaruuksissa henkilökohtaisen pronssimitalin esteratsastuksessa v 1991.

Yrityksen koko nimi on oikeastaan Piccola-Export Oy, mikä johtuu siitä että 90 luvun aikana Piccola Oy vei kylmäsavustettua lohta Saksaan, mutta se on toinen story, pysytään nyt näissä hevostrailereissa ja autoissa…

1994 alkoi Böckmann-trailereiden maahantuonti ja myynti. Siihen aikaan Suomessa oli vain Allomeera Oy joka toi Ume-traikkuja, ja Piccola Oy joka toi Böckmanneita. Gun asui silloin Saksassa ja joka kerta kun hän tuli Suomeen oli auton perässä joku käytetty Böckis.

Gun otti yhteyttä Böckmannin tehtaaseen ja kävi ilmi, että heillä ei ollut edustajaa Suomessa, ja näin alkoi yhteistyö joka kesti 10 vuotta.

Böckmann muutti strategiansa, ja halusi useamman maahantuojan v 2004. Piccola siirtyi tällöin Humbaur trailereiden maahantuojaksi, ja möi hevoskärryjen lisäksi myös kippi-, auto-, kylmä- ym. trailereita.

Vuonna 2014 tapahtui ikävä törmäys Humbarin kanssa. Tehdas oli Gunin tietämättä ruvennut myymään traikkuja myös toiselle maahantuojalle. Siitä nousi sellainen haloo ja riita, että yhteistyö katkesi lopullisesti.

Vuodesta 2104 on Piccola Oy tehnyt yhteistyötä “Ifor williamsin” maahantuojien kanssa, Tämä on sujunut erittäin hyvin ja hauskaa on ollut. ”Iforeita” saa siis edelleen Piccola Oy:n kautta.

Pienet hevosautot tulivat mukaan kuvioihin v 2007 jolloin Piccola alkoi myydä Theault merkkisiä kahden hevosen autoja.  Autot ovat Euroopan suosituimpia ja tehtaan ja Piccolan välit ovat lämpimät.

Isot autot ovat pikkuhiljaa myöskin tulleet mukaan valikoimaan, niissä ovat päämiehinä sekä THEAULT että Belgialainen KRISMAR.

Krismarilta löytyy upeita autoja, asunnolla tai ilman, myös käytettyjä.

Muutenkin etsimme asiakkaalle sellaisen auton, minkä asiakas haluaa, kunhan tiedämme toiveet ja budjetin. Kontaktiverkkomme eurooppalaisiin myyjiin on suuri, kokemusta on monelta  vuosikymmeneltä, ja toimitamme autot avaimet käteen, katsastettuna ja huollettuna.

Ja olemme tavoitettavissa myös kaupantekohetken jälkeen…

Tuli vuosi 2019, ja Gun pyysi apua nuorelta mieheltä nimeltä Ralf Svendblad. Gun tarvitsi apua Theaultin vuokrausjärjestelmän, Renteon kanssa ja Ralf lupautui avustajaksi.

Asiat etenivät ja ideat muuttuivat, ja nyt olemme siinä pisteessä, että Ralf Svenbladin yritys on ostanut Piccolan liiketoiminnat (Krismar ja Theault) ja Piccolan nimen.

Olemme tehneet kaupat parhaassa yhteisymmärryksessä ja Gunssan tulee vielä toimimaan mentorina ja apuna uudessa Piccolassakin.

Gunssanin kommentti: On ollut tosi mukavaa, että joku halusi tehdä tämän siirron ihan rehellisesti ja oikealla tavalla. Tämä on ensimmäinen kerta pitkän myyntiurani aikana kuin käy näin, ja arvostan sitä kovasti!!

Päämiehet ovat juonessa mukana, he ovat tavanneet Ralfin ja kaikki on hyvin!

Ralf on innokas, nuori yrittäjä, jolla on automyyntitaustaa Veholta ja hevostaustaa n 6-7 vuotta, joten suosittelen lämpimästi että käytätte uutta Piccolaa jatkossakin.

Ja olen auttamassa sekä asiakasta että Ralfia, joten työ jatkuu.

Ralfin yhteistiedot:
ralf@piccola.fi
0400-4776337

Puhelin

Toimisto / Showroom

 Päivöläntie 507, 10410 Päivölä

Sähköposti

gun.jarnefelt@piccola.inet.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook

Seuraa meitä Facebookissa